Something is getting wrong

Εδώ και κάποιες μέρες κάτι δεν πάει καλά. Κάτι αλλάζει και επηρεάζει και τις ζωές μας. Μπορεί να είναι η πανσέληνος της Παρασκευής που πλησιάζει. Αλλού δεν μπορώ να το αποδώσω.
Νεύρα, εκνευρισμός, άγχος, ασυνεννοησία, παραπλάνηση, παραπληροφόρηση, κλάματα αλλά και χαρά και γέλια όλα μαζί. Εναλλάσσονται μέσα στη μέρα, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Και εσύ αντιμέτωπος με όλες αυτές τις αλλαγές και επιπλέον να προσπαθείς να μαζέψεις το μυαλό σου από τις καλοκαιρινές διακοπές και να συγκεντρωθείς στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου που πλησιάζει.
Δύσκολο, όχι μόνο το διάβασμα αλλά και να δείχνεις σε όλους ότι όλα είναι καλά και πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Νιώθω σαν να είμαι ηθοποιός και να πρέπει να κρύψω το τι πραγματικά νιώθω, σαν να φοράω μάσκα. 
Φυσικά υπάρχουν και άτομα στη ζωή μου που μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, χωρίς να φοβάμαι πως αν τους πω τι πραγματικά συμβαίνει και πως νιώθω ότι θα με κατακρίνουν και θα με κολλήσουν στον τοίχο, χωρίς να παρεξηγηθούν από την αλήθεια. Χωρίς να φοβάμαι πως θα φύγουν από τη ζωή μου. 
Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι. Αυτοί που για χάρη του παρελθόντος δε θες να τους κάνεις πέρα και προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα στη σχέση σας όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Προσπαθώντας με πλάγιους τρόπους να τους δείξεις τι δεν πάει καλά και τι σε έχει πληγώσει, γιατί αν τους το πεις στα ίσια θα παρεξηγηθούν και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να παρουσιάσουν ότι το πρόβλημα είναι δικό σου και πως κάνεις λάθος, ενώ κατά βάθος ξέρουν την πραγματικότητα. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Και ορισμένες φορές απλά καταλήγεις να έχεις τυπικές επαφές. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Άλλωστε αυτό που μετράει στην τελική είναι να είσαι εσύ καλά και ήρεμος. 
Ελπίζω η αυριανή πανσέληνος να μη φέρει τα πάνω κάτω, απλά να φωτίσει κάποιους να καταλάβουν τι κάνουν λάθος και να θέσουν τις σωστές προτεραιότητες αν δε θέλουν να χάσουν κάποια άτομα που για αυτούς είναι σημαντικά, όπως έλεγαν μέχρι τώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις