"Mr Perfect" the man from the movies

Όλα ξεκινάν από μια ερωτική κομεντύ. Βλέπεις το τέλειο ζευγάρι. Αυτή μια επιτυχημένη γυναίκα, που το μόνο που της λείπει από τη ζωή της είναι ο μεγάλος έρωτας. Αυτός ένας άντρας, με μια α' επαγγελματική καριέρα, γοητευτικός με πολλές περιστασιακές σχέσεις και που κατά βάθος φοβάται τη δέσμευση. Και έρχεται η μοιραία συνάντηση. Και όπως σε κάθε ρομαντική χολυγουντιανή ταινία στην αρχή η αντιπάθεια παίρνει τη θέση που της αξίζει μεταξύ των συμπρωταγωνιστών. Στο τέλος όμως πάντα υπάρχει το happy end και αυτοί οι δύο είναι μαζί, γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Και μην πεις ότι δεν το έλεγες από την αρχή ότι στο τέλος αυτοί οι δύο θα καταλήξουν μαζί (έλα τώρα..μεταξύ μας είμαστε, άλλωστε το τέλος κάθε τέτοιου είδος ταινίας είναι πάντα το ίδιο προβλέψιμο).
Τελειώνοντας η ταινία, έχεις την γλυκιά ελπίδα πως και για σένα έτσι θα σου τα φέρει η ζωή. Και θα συναντήσεις τον άντρα των ονείρων σου και θα είναι τόσο τέλειος όσο ο Mr. Perfect σε κάθε σίριαλ και ταινία. Όμως η ελπίδα αυτή δεν κρατάει πολύ, μιας και τη θέση της καταλαμβάνει η μελαγχολία, μιας και συνειδητοποιείς πως η ζωή δεν είναι ταινία.
Μας κάνουν και ονειρευόμαστε τον πρίγκιπα του παραμυθιού που θα έρθει πάνω στο λευκό του άλογο να μας πάρει μακριά. Μακριά από όλα μας τα προβλήματα και θα μας σώσει από τους "κακούς".
Στην αληθινή ζωή αυτός ο τέλειος τύπος που θα είναι ρομαντικός και θα τα κάνει όλα για μια γυναίκα και που θα είναι γοητευτικός, με το τέλειο γυμνασμένο σώμα και που δε θα κοιτάει τόσο την εξωτερική εμφάνιση αλλά τον εσωτερικό σου κόσμο (αλλά ας μη γελιόμαστε...όλες οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τέτοιου είδος ρόλους είναι απλά θεές) δεν υπάρχει. Άσε που βλέποντας μια τέτοια ταινία ακόμα και σε σχέση να είσαι, μπαίνεις σε μια διαδικασία σύγκρισης. Σύγκρισης του εαυτού σου με την πρωταγωνίστρια και του αγοριού σου με τον πρωταγωνιστή. Και μάντεψε ποιος κερδίζει... Μα φυσικά και το ζευγάρι της ταινίας...
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκαιο...το "τέλειο" για κάθε έναν/μια είναι διαφορετικό. Και είμαι πεπεισμένη πως εκεί έξω κάποιοι έχουν βρει το ιδανικό τους ταίρι και πως ζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή που έχουν ονειρευτεί. Σε αυτούς θα ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου το παραμύθι τους να συνεχίσει να γράφεται πάνω σε χρυσές σελίδες. Για τους υπόλοιπους που ψάχνουν...καλή τύχη!
Αλλά πάντα να θυμάστε: Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Για αυτό απολαύστε το στο έπακρον!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις