Έρωτας τη λάθος στιγμή και ίσως και με τον λάθος άνθρωπο

Και εκεί που λες , πως όλα στη ζωή σου είναι τακτοποιημένα και ήρεμα και στόχος σου είναι η καλή επαγγελματική σταδιοδρομία (είτε είναι σχολή είτε δουλειά), τσουπ ξάφνου ξεπετάγεται ο Έρωτας.
Ναι, αυτό το γλυκό αγγελάκι με τα βέλη, που τα ρίχνει χωρίς να σε ρωτάει και σε πετυχαίνουν στο δόξα πατρί!
Και μετά όλα στη ζωή σου αλλάζουν. Έρχονται τα πάνω κάτω και δεν μπορείς να ησυχάσεις. Τον σκέφτεσαι συνέχεια, θέλεις να τον δεις ή έστω να τον ακούσεις και περνάς ατελείωτες ώρες μιλώντας με τις φίλες σου και αναλύοντας και το παραμικρό "και" στα λεγόμενά του. Και κάθε φορά που βγαίνεις προσέχεις να είσαι έστω και ελαφρά βαμμένη, μην τυχόν και τον πετύχεις κάπου, γιατί δε θέλεις να σε δει χωρίς make up (μην το αρνείσαι, όλες το έχουμε κάνει). Χάνεις τη συγκέντρωσή σου και παραμελείς τους στόχους σου. Και προσπαθείς με κάθε δυνατό τρόπο να συνδυάσεις δουλειά και έρωτα.
Και καλά όλα αυτά όταν το όλο θέμα έχει ανταπόκριση. Εκεί λες πως αξίζει να θυσιάσεις και κάτι. Αλλά τι γίνεται όταν ο "έρωτας" σου δε σου δίνει σημασία ή το χειρότερο, παίζει μαζί σου;
Εκεί χάνεις την μπάλα. Υποφέρεις μόνη και χωρίς ουσιαστικό λόγο. Δε θα ήταν ωραία αν ο έρωτας ήταν ένας μαγικός διακόπτης, που να μπορείς να τον ανοιγοκλείνεις ανάλογα με την περίσταση, ώστε να μην πληγωθείς; Σκέψου ότι θα ήταν όλα πιο εύκολα, μιας και θα ερωτευόσουν αυτόν που θα σε ήθελε και δε θα σε βασάνιζε.
Αλλά μετά θα μου πεις...τι νόημα θα έχει η ζωή, αν δεν πονέσουμε και λίγο για την αγάπη; Έτσι θα μάθουμε και να εκτιμάμε διάφορα άτομα και καταστάσεις. Μιας και το αλατοπίπερο της ζωής είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις και οι περιπέτειες μας. Γιατί τίποτα δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα και για να βγεις νικητής στη ζωή πρέπει να πολεμήσεις. Θέλει θάρρος και μερικές φορές ακόμα και θράσος για να προχωρήσεις. Μη διστάζεις να εκφράσεις αυτά που νιώθεις, φοβούμενη μην πληγωθείς.
Γιατί τι είναι προτιμότερο: να μετανιώνεις για πράγματα που δεν τόλμησες ποτέ να κάνεις, αν και σου είχε δοθεί η ευκαιρία ή για πράγματα που έκανες και ίσως και να έφαγες και τα μούτρα σου;
Αν ρωτάς τη γνώμη μου..θα σου πω σε κάθε περίπτωση το δεύτερο (αν και δε νομίζω πως είμαι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτής της επιλογής).
Όπως και να έχει όμως, ένας έρωτας μπορεί να σου δώσει πολλά και δυνατά συναισθήματα και να σε αναζωογονήσει. Σκέψου το...μα πάνω από όλα τόλμησε το!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις