Σχέσεις διακόπτης On/Off

Το τελευταίο καιρό γνωρίζω όλο και περισσότερα ζευγάρια που έχουν σχέσεις τις οποίες εγώ θέλω να αποκαλώ "σχέσεις διακόπτης on/off". Αλλά μήπως πριν προχωρήσω σε μια πιο βαθιά ανάλυση, να εξηγήσω πρώτα τι εννοώ με τον όρο "σχέσεις διακόπτης on/off"; Χμμ καλή ιδέα. Οι σχέσεις με τα διαλείμματα, ναι αυτές που μια είσαι με κάποιον και μετά χωρίζετε και μετά τα ξαναβρίσκετε αλλά ύστερα από λίγο καιρό πάλι χωρίζετε, εμένα μου θυμίζουν πολύ τους διακόπτες που συναντάμε στο περιβάλλον μας. Ο διακόπτης on/off που υπάρχει στα παλιά ασανσέρ (δεν ξέρω αν τα θυμάσαι ή αν δεν τα έχεις συναντήσει ποτέ στη ζωή σου και κοιτάς την οθόνη με ένα βλέμμα γεμάτο απορία), τους διακόπτες για το φως και γενικότερα ότι μπορείς να σκεφτείς που μπορεί να κλείνει και να ανοίγει κάτι ανάλογα με τη θέλησή σου. Και μη μου πεις ότι δεν έχεις έστω ένα ζευγάρι που να σου έρχεται στο μυαλό που να είναι σε αυτή τη φάση.
Αλλά τι είναι αυτό που σε κρατάει σε μια σχέση σαν και αυτή και δε σε αφήνει να προχωρήσεις; Να πεις κλείνω για πάντα τον διακόπτη, τον γυρνάω στο off και προχωράω στον επόμενο;

Αν υπάρχουν πράγματα τα οποία σε ενοχλούν τόσο πολύ σε κάποιον που σε οδηγούν σε χωρισμό, είναι το πάθος και η σωματική έλξη τόσο ικανά για να σε κάνουν να τα ξεχάσεις και να γυρίσεις πίσω; Κάποιοι θα βγουν και θα το βροντοφωνάξουν το ναι, ενώ κάποιοι άλλοι θα το σιγοψιθυρίσουν αισθανόμενοι κάποιου είδους ενοχές. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που θα πουν πως είναι ένα είδος συνήθειας ή ένα είδος καβάτζας. Είναι ένα πιάτο καλό ζεστό σπιτικό φαγητό που κάποια περίοδο σου άρεσε πολύ, αλλά με τον καιρό το βαρέθηκες. Δοκίμασες να κάνεις κάτι καινούριο αλλά είτε σε κούρασαν οι καινούριες συνταγές είτε δε σου άρεσαν, με αποτέλεσμα να επιθυμήσεις το καλό φαγητό και να θες να το ξαναδοκιμάσεις έστω και αν είναι ξαναζεσταμένο. Που για να λέμε την αλήθεια ποτέ δεν είναι το ίδιο νόστιμο ένα ξαναζεσταμένο φαγητό. Είναι ένα είδος εύκολης λύσης.

Αλλά για να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα, επειδή στον έρωτα φταίει και το timing, το οποίο άτιμο θέλει πολύ τύχη για να είναι σωστό, κάποιες σχέσεις χρειάζονται και τα σκαμπανευάσματά τους για να βρουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να λειτουργήσουν. Γιατί ποια είμαι εγώ που θα σου πω και θα κρίνω τι κάνεις εσύ στην προσωπική σου ζωή; Και που ξέρεις αν έχω βρεθεί ή θα βρεθώ σε παρόμοια φάση και πως θα αντιδράσω;
Όταν στο παιχνίδι μπλέκεται και το συναίσθημα, όλα δυσκολεύουν. Εκεί που σταματά η λογική έρχεται το χάος ή αλλιώς η περιπέτεια. Αφήνεσαι και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζήσεις. Να ζήσεις την κάθε στιγμή δυνατά, τόσο που η καρδιά σου να πάει να σπάσει! Άλλωστε ένας διακόπτης είναι που με την πολλή χρήση κάποια στιγμή μπορεί και να χαλάσει και να χρειαστεί να τον αντικαταστήσεις με κάποιον άλλον. Με έναν καινούριο που θα είναι πιο κοντά στη βολή σου και θα χρειαστεί να τον ανοίξεις μόνο μια φορά και να μην τον ξανακλείσεις. Γιατί μέσα στην κυνικότητα της ζωής είναι ωραίο σε κάποια πράγματα να είσαι ονειροπόλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις