Really, what is love?

Αλήθεια τι είναι έρωτας; Σύμφωνα με το λεξικό έρωτας είναι η έντονη έλξη ιδίως σαρκική ενός προσώπου προς το άλλο, μεταφορικά η επιθυμία, η υπερβολική αφοσίωση, η σχέση μεταξύ των ερωτευμένων, η σφοδρή αγάπη. Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνουν στο λεξικό. Γιατί για άλλους είναι το φτερωτό αγγελάκι με τα ξανθά μαλλιά και το τόξο στο χέρι που με τα βέλη του χτυπάει ανεξέλεγκτα όποιον βρει μπροστά του. 
Όλοι όμως θα συμφωνήσουν πως ο έρωτας είναι ένα από τα δυνατότερα και πιο έντονα συναισθήματα. Ένα συναίσθημα που αντί να σε πνίγει σε απελευθερώνει. Σε κάνει να σκέφτεσαι πως είσαι ικανός για τα πάντα. 
Στην αρχή βέβαια γνωρίζοντας τον άλλον και ούσα ερωτευμένη μαζί του, έχεις έναν κόμπο στο στομάχι. Και όταν βρίσκεστε οι δυο σας δυσκολεύεσαι να μιλήσεις ή ακόμα χειρότερο πετάς χαζομαρούλες (ναι υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις) μιας και αισθάνεσαι λίγο άβολα. Το σίγουρο όμως είναι πως το άτομο αυτό έχει κάνει την καρδιά σου να σκιρτήσει και έχει βάλει στην κοιλιά σου πεταλουδίτσες να φτερουγάνε. 
Το περίεργο με τον έρωτα είναι πως μπορεί να αντέξει ακόμα και την απόσταση. Αυτό το αίσθημα ολοκλήρωσης που σου παρέχει, σε κάνει να αντέχεις παρόλο που μπορεί να είσαι με τον άλλον μίλια μακριά. Φυσικά όμως δε θα λείψουν οι στιγμές που θα σου λείπει και θα θες να τον έχεις κοντά σου. 
Βέβαια ο έρωτας σε κάνει και λίγο να ζεις στον κόσμο σου. Φοράς συνεχώς αυτά τα, εκνευριστικά για τους γύρω σου, ροζ γυαλάκια και βρίσκεσαι μονίμως καθισμένη στα σύννεφα. Μιλάς όπου σταθείς και όπου βρεθείς για αυτόν και τον εξιδανικεύεις, θεωρώντας πως δεν υπάρχει άλλος καλύτερος.
Αλλά δε λένε πως ο έρωτας δεν έχει λογική; Εγώ θα προσθετά πως δεν έχει και όρια. Γιατί μπορεί να σε οδηγήσει να κάνεις πράγματα που ούτε καν φανταζόσουν.
Όπως και να έχει  ο έρωτας θα πρέπει να υπάρχει στη ζωή μας και αν όχι, να βρίσκει ευκαιρίες να τρυπώνει για να την κάνει λίγο πιο όμορφη, και πάνω από όλα ξεχωριστή. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις