ΕΚΡΗΞΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Ήταν κάπου κοντά στο σούρουπο, όταν ξάφνου στο δρόμο της επιστροφής ακούγεται μια φωνή ανάμεσα από τα στενά δρομάκια να φωνάζει γεμάτη πάθος "Σ' αγαπώ". Μια εκδήλωση αληθινών συναισθημάτων που σπανίζουν στις μέρες μας. Και κάπως έτσι άρχισαν να ξεπηδούν διάφορες σκέψεις στο μυαλό. Πόσο ωραίο και απελευθερωτικό είναι να εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Να λες αυτό που αισθάνεσαι τη στιγμή που το νιώθεις. Να εκφράζεσαι χωρίς να χρειάζεται να φιλτράρεις τι θα πεις και πώς θα αντιδράσει ο συνομιλητής σου. Τι και αν αυτό είναι αγάπη, θυμός, πάθος, νεύρα κλπ. 

Photo by Trulisart
Μήπως φταίει η άνοιξη; Μήπως το άρωμα του καλοκαιριού; Ή μήπως μας ψεκάζουν; Η πόλη έχει ξυπνήσει και αρχίζει να εκφράζεται χωρίς δισταγμούς. Ξεχειλίζουν από παντού συναισθήματα και ξεκαθαρίζουν περίεργες καταστάσεις. Τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και ο κάθε ένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Είναι καιρός να ανοίξεις τα μάτια σου και την ψυχή σου και να αποκαλύψεις τι κρύβεις μέσα σου. Σε καταλαβαίνω, όταν αναζητάς έναν άνθρωπο να σε κατανοήσει και να σου προσφέρει τη αποδοχή που χρειάζεσαι. Την αποδοχή που πρώτα εσύ έχεις προσφέρει στον εαυτό σου. Μόνο έτσι θα βρεις τη δύναμη να αποκαλυφθείς. Αλλά αν δεν τον βρεις; Θα στέκεις πάντα κλεισμένος στο κέλυφός σου συμβιβασμένος με τους γύρω σου;

Ξέρω πως τρομάζεις να βγεις από το καβούκι σου, αλλά τι κακό μπορεί να συμβεί αν είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου; Κάνε μια προσπάθεια να εκφράσεις στον συνομιλητή σου όλα όσα αισθάνεσαι για αυτόν. Να αφήσεις κάθε σκέψη σου να πάρει μορφή, χωρίς να τη φιλτράρεις. Το δοκίμασες; Πώς ένιωσες; Είναι σαν μια λύτρωση που περίμενες για χρόνια να έρθει. Αυτή τη λύτρωση την περίμενα και εγώ χρόνια μαζί σου. Έψαξα μέσα μου και βρήκα τη δύναμη που χρειαζόταν για να πάρουν ζωή τα λεγόμενά μου. Το αποτέλεσμα: υπερηφάνεια και ανακούφιση.

Μη χάνεις την ευκαιρία να λες αυτά που νιώθεις. Θυμήσου όμως πως ο κόσμος μας δεν είναι ιδανικός για να μη χρειαστεί να κάνεις συμβάσεις. Βρες τη μορφή έκφρασης που είναι κοντά σε εσένα και κάνε το μεγάλο βήμα. Και αν βρεις άτομα που να αντέχουν να ακούνε την αλήθεια σου χωρίς να σε κρίνουν, τότε κράτα τους για πάντα στη ζωή σου. Φυλάκισέ τους μέσα στην καρδιά σου και μην τους αφήσεις να απομακρυνθούν ποτέ. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που αξίζουν να είναι κοντά σου. Είναι μέρος του εαυτού σου. Είναι εσύ. Και εσύ είσαι ό,τι πιο όμορφο υπάρχει στην δική σου πραγματικότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις