Συμπεριφορές

Η συμπεριφορά μας απέναντι σε κάθε άτομο, αντικατοπτρίζει τη σχέση την οποία θέλουμε να έχουμε με κάθε έναν. Πολλές φορές όμως αντιδρούμε αλλόκοτα χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. 
Αδιαφορούμε για διάφορα άτομα και καταστάσεις γιατί απλά σταμάτησαν να μας γεμίζουν. Ορισμένες φορές χρειάζεται να πάρουμε κάποιες αποστάσεις από άτομα και καταστάσεις. Απομακρύνεσαι και ίσως έτσι βρίσκεις πάλι τον εαυτό σου. 
Η αλλαγή και η φθορά είναι λογική και πρέπει να παλέψεις πολύ για να μη φθαρεί μια σχέση και να παραμείνει ίδια. Αλλάζουμε σαν άτομα και επηρεαζόμαστε από τις καταστάσεις και τις εμπειρίες που ζούμε σε καθημερινή βάση. Αν οι γύρω μας όμως δεν είναι σε θέση να δεχθούν αυτή την αλλαγή, τότε μήπως ήρθε η στιγμή να σταματήσεις να ασχολείσαι και να ξεκόψεις? 
Δηλαδή αξίζει να κρατάς στη ζωή σου άτομα μόνο και μόνο για να τα έχεις χωρίς να σου προσφέρουν κάτι? Λένε πως καλύτερα να έχεις λίγους που να είναι μόνιμα εκεί για σένα παρά να έχεις πολλούς και να μην είναι ουσιώδες. 
Ε νομίζω πως όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο ζωντανή και αναγκαία φαντάζει αυτή η ανάγκη. Οπότε πρέπει να γίνει σύντομα ένα ξεκαθάρισμα για να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε. 
Πάντως το να αποστασιοποιηθείς από κάποιον για ένα χρονικό διάστημα ικανό να επαναφέρει τις δικές σου ισορροπίες, δεν είναι δα και τόσο κακό. 
Σκέψου το. Τόλμησε αυτό το βήμα και πάρε τα ρίσκα σου. Μια ζωή μέσα σε μια προστατευτική πλαστική μπάλα δεν έχει να σου προσδώσει τίποτα. 
Ζήσε με τους δικούς σου κανόνες!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις